Kaasfondue
Voor 3 of 4 normale eters
200 gram champignons
4 dl water
1 bouillonblok
50 gram boter
50 gram bloem
100 gram ham
100 gram kernhemkaas
200 gram jong belegen Goudse kaas
peterselie
knoflook
zout, peper
(worcestershiresaus, witte wijn)
stokbrood
Champignons, ham, kaas en peterselie kleinsnijden.
Water met bouillonblok aan de kook brengen.
Fijngesneden champignons 1 minuut in het water koken.
Afgieten, maar de bouillon opvangen.
Roux maken van de boter, bloem en de bouillon.
Kaas beetje bij beetje toevoegen tot het een glad geheel is.
Ham, champignons, peterselie, uitgeknepen knoflook toevoegen.
Op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus (ik doe er zelf nooit zout bij, het is nl. al pittig genoeg door de kaas).
Als je de fondue te dik vindt: verdunnen met witte wijn (maar water kan ook).
Een lekkere salade erbij is nooit weg.
Vergeet niet te kijken of je spiritus in huis hebt voor de brander!