Kaasfondue

Voor 3 of 4 normale eters

 

200 gram champignons

4 dl water

1 bouillonblok

50 gram boter

50 gram bloem

100 gram ham

100 gram kernhemkaas

200 gram jong belegen Goudse kaas

peterselie

knoflook

zout, peper

(worcestershiresaus, witte wijn)

stokbrood

 

 

Champignons, ham, kaas en peterselie kleinsnij­den.

Water met bouillonblok aan de kook brengen.

Fijngesneden champignons 1 minuut in het water koken.

Afgieten, maar de bouillon opvangen.

Roux maken van de boter, bloem en de bouillon.

Kaas beetje bij beetje toevoegen tot het een glad geheel is.

Ham, champignons, peterselie, uitgeknepen knoflook toevoegen.

Op smaak brengen met zout, peper en wor­cester­shi­re­sau­s (ik doe er zelf nooit zout bij, het is nl. al pittig genoeg door   de kaas).

Als je de fondue te dik vindt: verdunnen met witte wijn (maar water kan ook).

 

Een lekkere salade erbij is nooit weg.

 

Vergeet niet te kijken of je spiritus in huis hebt voor de brander!