Kip a la Grand-mère 2                         

4 personen                 

 

1 grote braadkip                       

100g gerookt spek in dobbelst.                     

100g doperwten                       

1 doosje champignons               

500g aardappelblokjes                     

150g peentjes              

100g pijpuitjes              

150g boter                   

2 el gehakte tuinkruiden                   

 

 

Kruid de kip met peper en zout.  

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de boter in de pan en bak de kip rondom bruin.   

Zet ze dan in de oven en gaar ze ca 45 min.       

Bak de spekblokjes in een andere pan krokant.           

Doe dunne plakjes worteltjes erbij en als deze half gaar zijn de lenteuitjes en de champignons.

Het geheel goed roerbakken.      

Voeg de doperwten toe en laat zachtjes smoren.           

Breng op smaak met peper en zout.    

De aardappelblokjes goudbruin frituren.

Verdeel de gare kip in 4 stukken            .

Schep de groenten op een voorverwarmd bord en leg er een stuk kip op.

 

Serveer er de gefrituurde aardappelblokjes bij.