Pittige kip met knapperige taugé                        

4 personen                 

 

400g kipfilet     

3 uien  

2 el olijfolie       

3 tenen knoflook                       

1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden)                 

2 el azijn                      

9 el katjap                    

4 el ketchup                 

6 el bruine basterdsuiker               

1 el sambal      

4 el pindakaas  

300g taugé       

 

 

Snij de kipfilet in blokjes, snipper de uien.           

Verhit de olijfolie en bak de kipblokjes omscheppend bruin en gaar.   

Neem ze uit de pan en fruit in hetzelfde vet de uien aan.         

Pers de knoflook erboven uit en voeg de drinkbouillon toe.     

Doe de azijn, ketjap en ketchup erbij en roer alles goed doorelkaar.       

Dan de basterdsuiker, sambal en pindakaas en roer alles tot een saus.

Doe de kipblokjes erbij en warm alles goed door.

Voeg als laatste de taugée toe en warm dit kort mee, zodat het nog lekker knapperig blijft. 

 

Lekker met gekookte rijst, atjar en kroepoek.