Ei - hors d'oeuvre

6 personen

 

6 eieren, hardgekookt en geprakt

6 plakjes ontbijtspek       

1 klein blikje zalm                

1 maatjesharing (vacuum)                      

3 plakjes gekookte ham              

8 radijsjes, in smalle reepjes              

1 kleine rode ui, gesnipperd                   

6 augurkjes                  

½ bakje tuinkers                       

6 blaadjes (ijsberg)sla       

2 el kappertjes 

 

 

Ontbijtspek in reepjes snijden en in een droge koekepan krokant bakken.           

Uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. 

Zalm agieten , graatjes en velletjes eraf en in kleine stukjes verdelen.          

Haring in kleine blokjes snijden en plakjes ham in kleine stukjes.           

Radijsjes wassen en in smalle reepjes. 

Augurkjes in plakjes.

Sla wassen en droogdeppen.   

Tuinkers van bedje knippen.  

Op elk bordje een blaadje sla en het ei als een bergje erop.      

 

Rondom:spek, zalm, haring, ham, radijs, ui, augurk, tuinkers en kappertjes               

Kan ook in één grote schaal     

 

Lekker met warm geroosterd brood.