Clafoutis met courgette, cantal en rozemarijn
4 personen
2 el bloem
3 eieren
halve ltr melk
150gr cantal in dunne plakjes (event. vervangen door Cheddar)
peper en zout
350gr courgette, bij voorkeur gele en groene, plakjes 1 cm
1 teen knoflook, geperst
1 el fijngehakte rozemarijn, plus enkele plukjes voor de garnering
Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Klop bloem, eieren en melk tot een glad beslag, laat 20 min rusten.
Blancheer de courgetteplakken 30 sec in kokend water met zout, giet ze af, laat uitlekken en dep ze goed droog.
Leg ze dakpansgewijs in cirkels op de bodem van een met boter ingevette gratinschaal, doorsnede 24 cm, strooi peper en zout over.
Roer de knoflook en rozemarijn door het beslag en giet dit over de courgette.
Verdeel er de plakjes kaas over en bestrooi ze met wat rozemarijnblaadjes.
Bak de courgettes in ca 35 min in de oven goudbruin.
Laat vóór het serveren even wat afkoelen.
Schrik niet als de clafoutis vóór het serveren wat inzakt.