Pan bagnat
4 personen
Gemakkelijk, lekker en hoe meer knoflook, hoe beter !! Vooral bij heet weer en in de Provence !
stokbrood
veel knoflooktenen of -snippers
olijfolie
enkele tomaten
eieren, hardgekookt
paprika('s)
uien
blikje ansjovisfilets
kappertjes
peper
knoflookmayonaise (ayoli)
Snij het (de) stokbro(o)d(en) in de lengte door en leg de kap even weg.
Beleg de overgebleven helft met fijngehakte knoflooktenen of snippers.
Giet er flink wat olijfolie over.
Ontvel enkele tomaten en prak (ja, PRAK) ze over de knoflook fijn.
Daar gaan dan een aantal kappertjes over.
Een vleug peper en een lik knoflookmayonaise maken het echt af.
PLET de kap erop.
Flink drukken, het kan best een stootje hebben.
Draai pan bagnat dan in plastic folie en bewaar een nachtje in koelkast of neem gewoon mee.
Aan te bevelen: enkele servetjes of toch maar een bordje, vork en mes.
Met een glas rode wijn: HET EINDE !