Pittige stokbroodpizza’s

 

Lekkere pittige stukjes stokbrood uit de oven en geratineerd met een smeuig laagje kaas

8 personen

 

225 g bruschetta-topping uit blik

2 el tomatenpuree

1 teen knoflook (geplet)

120 g gehakte champignons

2 el gesneden groene jalopenopepers uit pot (uitgelekt en fijngehakt)

2 el chili olie

1 groot stokbrood in 4 gelijke stukken en elk stuk horizontaal doorsnijden

1 rode paprika (in blokjes)

140 g gare chorizoworst (in dunne plakjes)

175 g mozzarella (geraspt)

40 g parmezaanse kaas (geraspt)

vers gehakte peterselie

 

 

Oven verwarmen op 200°C.

Een grote bakplaat invetten.

Meng de bruschetta topping, tomatenpuree, knoflook, champignons en chilipepers in een kom.

Bestrijk de snijkant van elk stuk brood met chiliolie en het bruschettamengsel.

Strooi de paprika en chorizo erover en vervolgens de geraspte mozzarella en dan de parmezaanse kaas erop.

Op de bakplaat leggen en circa 20 min bakken.

 

Bestrooi met peterselie en geef er een gemengde sla bij.