Worstenbroodjes                                  

 

Gehakt: 30 gr per broodje

De helft half om half, de andere helft runds, gekruid     

Broodjes per stuk 20 gram deeg    

 

1 kg bloem       

70 gr bakkersgist                  

4 tl zout

150 gr blue band                       

1 tl suiker                    

6 dl melk                     

1 ei, goed losgeklopt                    

gehakt: zie boven                                      

deeg na vermenging per kg bloem= ca. 1800 g 

met gebruik verdeelbak: 48 deegporties      

 

 

Alle ingrediënten, behalve gehakt en ei, zeer goed mengen en kneden.           

Op warme plaats, afgedekt, ca 45 min laten rijzen.

           

Deeg portioneren in ca. 48 a 50 deeltjes van 20 gram per stuk.  

Gehakt verdelen in rolletjes van 30 gr per stuk.  

18 + 3 op bakpapier op bakplaat leggen.

Bovenkant broodjes insmeren met geklopt ei.        

Oventemperatuur 200 gr en 45 min bakken.