Appel-notentaart
8 – 10 personen
150g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
150g suiker
300g tarwe- of speltbloem, gezeefd
1 ei
1 kg handappels
1 tl gemalen kaneel
150g ongezouten, gemengde noten
4 – 5 el abrikozenjam
Kneed van de boter, bloem, 100g suiker, ei en een beetje zout een soepel deeg.
Laat de deegbal in vershoudfolie 30 min rusten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 gradenC
Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm.
Rol het deeg (tussen twee vellen vershoudfolie) uit tot een ronde deeglap van 30-32 cm
Bekleed de bodem en de rand van de vorm ermee.
Schil de appels en snij ze in blokjes van 1 cm.
Schep ze in een kom om met 50g suiker, kaneel en (geroosterde) noten
Schep de appelvulling in de vorm en bak de taart in ca. 45 min goudbruin en gaar.
Verwarm in een steelpan de jam met een eetlepel water
Wrijf de jam door een zeef en bestrijk de taart ermee
Laat de taart in de vorm afkoelen en snij hem later in punten.