Draadjesvlees
4 personen
500g magere runderlappen
1 el bloem
60g boter
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 el azijn of citroensap
½ flesje bruin bier
allesbinder
2 grote uien, in ringen
peper en zout
2 plakken ontbijtkoek
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Verhit de boter tot hij niet meer schuimt en braad het vlees bruin aan.
Doe laurier, kruidnagels,azijn en bier erbij en laat het 2 tot 2½ uur lekker sudderen op laag vuur.
Dek de pan af met alu-folie zodat alle vocht erin blijft.
Doe er na 1½ uur de uien bij.
Het laatste half uur de in dobbelsteentjes gesneden ontbijtkoek erbij.
Haal het vlees uit de pan en bind de jus eventueel met allesbinder.
Bestrooi het vlees naar smaak met grof gemalen peper.
Lekker met een mooie kruimige aardappel en bv stoofpeertjes.