Hachee

4 personen

 

400g sucadelappen   

40g boter om te bakken

2 flinke uien                 

halve ltr runderbouillon               

2 laurierblaadjes                       

1 gedroogd pepertje                       

3 kruidnagels               

2 el azijn                      

½ tl bruine suiker              

30g boter of margarine        

30g bloem        

 

 

Vlees in dobbelsteentjes snijden en in de hete bakboter bruinbakken.    

Vlees eruithalen, in het vet de gesnipperde uien fruiten.      

De bouillon erbij gieten en aan de kkok brengen.

Vlees, de specerijen, azijn en suiker toevoegen.       

Afgedekt ca 2 uur laten stoven.           

Ondertussen een deegje kneden van de boter en de bloem.

Dit in vlokjes bij de hachee kloppen.          

Specerijen eruit nemen en de pan nog even laten pruttelen. 

Op smaak brengen met peper en zout.              

 

Lekker met rode kool, appelcompote en aardappelpuree.