Klassieke oliebollen, speciaal
voor ca 12 stuks
200g bloem
10g verse, of 5g gedroogde gist
1½ dl lauwe melk
1 ei
zout
1 el geraspte sinaasappelschil
40g gedroogde rozijnen
50g walnoten, grofgehakt
1 kleine zure appel, in blokjes
frituurolie
poedersuiker
Bloem zeven en in kom doen.
Gist in melk oplossen, kuiltje in bloem doen en gistmengsel erin doen.
Ei, snufje zout en sinaasappelrasp erbij en mengsel glad roeren.
Kom afdekken met vochtige doek en op warme plek ca 45 min laten rijzen, tot volume verdubbeld is.
Rozijnen, walnoten en appel erdoor roeren en beslag nog 1 uur laten rijzen.
Olie verhitten tot 180 gr.
Met 2 vetgemaakte lepels oliebollen vormen en in olie lichtbruin en gaar bakken in ca 3 min.
Oliebollen op keukenpapier laten uitlekken.
Voor serveren met poedersuiker bestrooien.