Ouderwetse appelflappen

voor ca 20 stuks   

 

5 el kaneellikeur           

3 el citroensap 

4 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in plakken gesneden         

150g bloem                  

10g verse gist of 5g gedroogde               

ca 1½ dl lauwe melk                

1 ei                 

zout                

geraspte schil van halve citroen

frituurolie          

basterdsuiker      

kaneel 

 

 

Kaneellikeur en citroensap mengen,over appels en ca 45 min marineren. 

Bloem zeven en in kom doen.    

Gist in melk oplossen, kuiltje in bloem en gistmengsel erin schenken.        

Ei, snufje zout en citroenrasp erbij en tot glad beslag roeren.  

Kom afdekken met vochtige doek en op warme plek ca 45min laten rijzen, tot volume verdubbeld is.

Plakken appel op rooster laten uitlekken.

Frituurolie verhitten tot 180 gr.       

Plakken appel door beslag halen en in de olie bruin bakken in ca 3 min.     

Appelflappen op keukenpapier laten uitlekken. 

Basterdsuiker mengen met kaneel en flappen voor serveren royaal met suikermengsel bestrooien.