Ouderwetse appelflappen
voor ca 20 stuks
5 el kaneellikeur
3 el citroensap
4 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in plakken gesneden
150g bloem
10g verse gist of 5g gedroogde
ca 1½ dl lauwe melk
1 ei
zout
geraspte schil van halve citroen
frituurolie
basterdsuiker
kaneel
Kaneellikeur en citroensap mengen,over appels en ca 45 min marineren.
Bloem zeven en in kom doen.
Gist in melk oplossen, kuiltje in bloem en gistmengsel erin schenken.
Ei, snufje zout en citroenrasp erbij en tot glad beslag roeren.
Kom afdekken met vochtige doek en op warme plek ca 45min laten rijzen, tot volume verdubbeld is.
Plakken appel op rooster laten uitlekken.
Frituurolie verhitten tot 180 gr.
Plakken appel door beslag halen en in de olie bruin bakken in ca 3 min.
Appelflappen op keukenpapier laten uitlekken.
Basterdsuiker mengen met kaneel en flappen voor serveren royaal met suikermengsel bestrooien.