Rauwe andijviestamppot van Tante Cor         

4 personen

 

500g gehakt h.o.h.   

1 ui, gesnipperd

3 eieren           

1½ dl melk       

3 el paneermeel

1 - el azijn        

2 tl kerriepoeder                       

zout peper, nootmuskaat                

50g boter                     

1½ kg kruimige aardappelen                 

150g gerookte spekblokjes                 

1 krop andijvie              

 

 

Meng het gehakt met 1 ei, paneermeel, kerriepoeder peper, zout en nootmuskaat naar smaak.     

Kneed het gehakt goed door en vorm er vier ballen van.  

Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen rondom mooi bruin.       

Voeg een scheut water toe en stoof ze in ca 20 min zachtjes gaar.    

 

Kook de aardappelen in water met zout gaar.    

Kook de andere eieren hard, pel ze en hak ze fijn.      

Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig bruin.

Was de andijvie en snij de krop in heel dunne reepjes.           

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn en roer ze met de melk tot puree.  

Roer de ui, fijngehakte eieren en de andijvie erdoor. 

Warm de stamppot omscheppende nog even door en breng op smaak met zout, peper en azijn.   

 

Serveer met de gehaktballen.