Rauwe andijviestamppot van Tante Cor
4 personen
500g gehakt h.o.h.
1 ui, gesnipperd
3 eieren
1½ dl melk
3 el paneermeel
1 - el azijn
2 tl kerriepoeder
zout peper, nootmuskaat
50g boter
1½ kg kruimige aardappelen
150g gerookte spekblokjes
1 krop andijvie
Meng het gehakt met 1 ei, paneermeel, kerriepoeder peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
Kneed het gehakt goed door en vorm er vier ballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen rondom mooi bruin.
Voeg een scheut water toe en stoof ze in ca 20 min zachtjes gaar.
Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Kook de andere eieren hard, pel ze en hak ze fijn.
Bak in een koekenpan de spekblokjes knapperig bruin.
Was de andijvie en snij de krop in heel dunne reepjes.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn en roer ze met de melk tot puree.
Roer de ui, fijngehakte eieren en de andijvie erdoor.
Warm de stamppot omscheppende nog even door en breng op smaak met zout, peper en azijn.
Serveer met de gehaktballen.