Boerenpaté 2
Zes schouderkarbonaden
800g varkenslever
300g gerookt spek
Vers vet spek, dunne plakjes
Zet de karbonaden in net zoveel water dat ze net onderstaan
Twee uur laten pruttelen (bouillon bewaren)
Vlees in grove stukjes snijden
Vlees, lever en gerookt spek door de keukenmachine of vleesmolen
Meng alles goed doorelkaar
Flink zwarte peper draaien, nog beetje chili erbij
Tijm, basilicum, kardemom.
Mosterdpoeder mag ook.
Grof zout natuurlijk.
Glas cognac en sherry.
Scheut room.
Als het te droog wordt gebruik je de bouillon.
Met het vet spek bekleed je de binnenkant van ovenschaal of patépan.
De massa erin en het overhangende spek eroverheen vouwen.
Giet heet water in een braadslee, paté erin en dan ca. 2 uur op 170 graden.
Als het uit de oven komt, plankje o.i.d. op paté leggen en onder druk laten afkoelen.
Twee dagen laten rusten !
Lekker met zelfgemaakte cranberrysaus !