Groententerrine
Ca 6 personen
1 chinese kool
peper en zout
100g gebraden gehakt
200g kastanjechampignons
3 verse worstjes
5 eieren
3 sjalotjes
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Haal de bladeren van de kool los en kook ze ca. 1 minuut.
Spoel met koud water af en dep ze droog.
Beleg een cakevorm met de bladeren en leg ze ruim over de rand.
Bestrooi de kool met peper en zout en verdeel het gehakt erover.
Veeg de champignons schoon en snij 6 champignons in plakjes.
Hak de rest grof, bedek de bodem van de vorm met de helft van de plakjes.
Rol ieder worstje in een koolblad en leg ze middenin de cakevorm.
Klop de eieren los met peper en zout, pel de sjalotjes en hak ze fijn.
Schep de sjalotjes en gehakte champignons door het eimengsel.
Schenk het eimengsel in de cakevorm.
Beleg het met de rest van de champignonplakjes en dek het af met de overhangende kool en het gehakt.
Laat de terrine midden in de oven in ca 1 uur gaar worden, dek de eerste 30 min de kool af met alu-folie.
Laat de terrine even afkoelen voor het storten en snij hem in plakken.
Kan warm en koud gegeten worden.