Italiaanse vleespaté
4 personen
2 uien
2 eetl. boter
100 gr varkenslever
16 zwarte olijven, zonder pit
500 gr rundergehakt
2 eieren
half potje groene pesto
peper, zout
10 plakjes vet spek
extra nodig:
stenen patévorm, ca. 1 liter
alu folie
grote pan, voor au bain marie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de uien en snipper ze grof.
Verhit de boter in een koekepan en fruit de uien een paar minuten.
Snij de lever in blokjes en de helft van de olijven in stukjes.
Meng het gehakt met ui, lever eieren en pesto.
Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed de patévorm met het vet spek en laat ruim over rand hangen.
Schep de vulling in de vorm en verdeel de rest van de olijven erover.
Vouw het spek terug, zodat de vulling is bedekt.
Dek de paté af met alufolie.
Zet de vorm in de pan en vul met kokend water, ter hoogte van paté.
Laat middenin de oven in een goed uur gaar worden.
Lekker met stokbrood en een frisse salade.