Italiaanse vleespaté

4 personen

 

2 uien  

2 eetl. boter                 

100 gr varkenslever     

16 zwarte olijven, zonder pit       

500 gr rundergehakt    

2 eieren                       

half potje groene pesto               

peper, zout                  

10 plakjes vet spek                

 

extra nodig:

stenen patévorm, ca. 1 liter      

alu folie

grote pan, voor au bain marie   

           

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de uien en snipper ze grof.

Verhit de boter in een koekepan en fruit de uien een paar minuten.          

Snij de lever in blokjes en de helft van de olijven in stukjes.           

Meng het gehakt met ui, lever eieren en pesto.  

Breng op smaak met peper en zout.

           

Bekleed de patévorm met het vet spek en laat ruim over rand hangen.    

Schep de vulling in de vorm en verdeel de rest van de olijven erover. 

Vouw het spek terug, zodat de vulling is bedekt.           

Dek de paté af met alufolie.

           

Zet de vorm in de pan en vul met kokend water, ter hoogte van paté.           

Laat middenin de oven in een goed uur gaar worden.           

 

Lekker met stokbrood en een frisse salade.