Paté van het huis met Cumberlandsaus
4 personen
half pond kalfslever
50g boter
half pond vette varkenslappen
peper en zout
1 ons vet buikspek
dunne plakken lardeerspek
4 tenen knoflook
3 laurierblaadjes
4 gehakte sjalotjes
jeneverbessen
1 rauwe ui
schijfje citroen
scheutk\je cognac
halve el kruiden (bas, marjolein, tijm)
½ dl slagroom
in keukenmachine:
maal de lever en vette varkensvlees
snij het buikspek in kleine dobbelsteentjes.
meng alle ingredienten (behalve jeneverbessen, laurierblaadjes en citroen).
bekleed een patépot van plm 1 ltr met het lardeerspek.
vul die met het patémengsel..
dek ook de bovenkant ermee af.
Versier met citroen, jen. bes en laurierblaadjes.
zet patépot in een ovenschaal met heet water middenin voorverwarmde oven van 175 gr, plm 1½ uur.
laat in de vorm afkoelen.
leg er een plankje op met een flink gewicht, ong 24 uur, in koelkast.
koop kant en klare cumberlandsaus en breng op smaak met sinaasappelschijfjes, sinassap en gewelde rozijnen.
verwarm dit alles en serveer bij de paté.