Clafoutis van tomaat, olijven en tonijn
4 personen
Lunchgerecht
500 g tonijn, blik
150g zwarte olijven zonder pit, in dunne plakjes
6 tomaten, in dunne plakjes
Boter
3 eidooiers
2 hele eieren
5 dl koksroom, ongezoet
100 g peccorini kaas, geraspt
3 takjes tijm
Zout en peper
100 g spinazie
1 el heldere dressing, Roi de France
2 gekookte eieren, in plakjes
Ovenschaal / pievorm
Laat de tonijn uitlekken verwarm de oven voor op 120 graden, vet de vorm in met boter.
Roer de eidooiers en hele eieren los met de room, kaas, blaadjes tijm, zout en peper.
Schep een lepel van de vloeistof in de vorm en leg er de uitgelekte tonijn op
Schep weer een lepel erover en leg daarna de plakjes tomaat en olijven erin.
Schep het laatste eiermengsel erin zodat alles bedekt is.
Plaats de vorm middenin de oven en bak deze in ca. 30 min gaar
Serveer warm met een salade van rauwe spinazie, dressing en plakjes hardgekookt ei