Tomatenquiche met pepercervelaat en olijven

4 personen

 

200 gr pepercervelaat in plakjes         

2 vleestomaten 

1 ui      

1 teentje knoflook

olijfolie

1 theel basilicum                     

5 plakjes bladerdeeg                   

100 gr geraspte kaas                

12 zwarte of groene olijven               

peper en zout   

50 gr gepelde gehakte pistache                      

3 eieren           

2 dl slagroom   

quichevorm van 24 cm doorsnee           

 

 

Vleestomaten wassen en in blokjes snijden.

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.    

In hete olie fruiten tot de ui zacht is.          

Basilicum erdoor roeren en laten afkoelen.  

Helft van de cervelaat in repen snijden.  

Eieren met slagroom en helft van de kaas loskloppen en reepjes erdoor.

Met zout en peper op smaak brengen.          

Oven voorverwarmen op 180 à 200 gr.           

Quichevorm invetten met olijfgolie en met plakjes bladerdeeg bekleden.         

Het deeg met vork inprikken.  

Plakjes cervelaat op bodem leggen en daarover het uienmengsel met de stukjes tomaat en de in plakjes gesneden olijven verdelen.          

Eimengsel erover schenken en bestrooien met rest van de kaas en de gehakte pistachenootjes.

Quiche in ca 60 min op rooster in midden van de oven bakken.