Hartige uientaart                                        

 

125g mager rookspek         

50g boter         

1 el olie           

500g kleine uien in smalle partjes                       

1 el bloem                    

2 bekertjes creme fraiche               

kwart ltr melk               

5 eieren                       

peper, zout                  

mespunt nootmuskaat    

diepvries bladerdeeg       

 

taartvorm doorsn. 24 cm

 

 

Oven voorverwarmen op 175 graden. 

In een koekenpaan 125gr rookspek zachtjes uitbakken.        

In een tweede pan in 50gr boter en 1 el olie 500gr in smalle partjes gesneden kleine uien heel zacht 15 min fruiten, zonder dat ze kleuren.           

1 el bloem erover stuiven.  

Van het vuur af beetje voor beetje 2 bekertjes creme fraiche en ¼ ltr melk erbij roeren. 

5 eieren loskloppen met peper, zout en nootmuskaat en bij de uien roeren, samen met de spekjes.

Taartvorm met ontdooid bladerdeeg bekleden, rand bijsnijden.        

Bodem inprikken en de massa erin scheppen.        

35 à 40 min bakken in het midden van de oven.