Makreel-spektaart

4 personen

 

1 grote ui         

1 el boter         

100g gesneden ontbijtspek       

2 tenen knoflook                       

2 blikjes makreel (a net 200g)               

2 eieren                       

2 dl melk                     

peper en zout               

1 tl kerriepoeder                       

1 blikjes croissantdeeg  

2 el paneermeel

100g geraspte belegen kaas   

 

 

Ui pellen en fijnsnipperen.    

In koekepan boter verhitten. 

Spek ca 5 min bakken, ui ca 2 min meebakken.           

Knoflook pellen en erboven uitpersen.        

Makreel afgieten, graatjes en velletjes weg en in grove stukken doen.   

 

In kommetje doen: eieren, melk, zout, peper en kerriepoeder.    

Door elkaar roeren. 

Springvorm invetten (doorsnee ca 22 cm).    

Oven voorverwarmen op 200 graden. 

Springvorm bekleden met croissantdeeg, opstaande rand van ca 2 cm.    

Bodem bestrooien met paneermeel.     

Makreel en ui-spekmengsel erover verdelen.

Eimengsel erover schenken, kaas erover strooien. 

Één richel onder midden van oven taart in ca 40 min gaarbakken.                       

 

Lekker met tomatensalade.

 

Variatie:

gebruik verse, gestoomde makreel.