Makreel-spektaart
4 personen
1 grote ui
1 el boter
100g gesneden ontbijtspek
2 tenen knoflook
2 blikjes makreel (a net 200g)
2 eieren
2 dl melk
peper en zout
1 tl kerriepoeder
1 blikjes croissantdeeg
2 el paneermeel
100g geraspte belegen kaas
Ui pellen en fijnsnipperen.
In koekepan boter verhitten.
Spek ca 5 min bakken, ui ca 2 min meebakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Makreel afgieten, graatjes en velletjes weg en in grove stukken doen.
In kommetje doen: eieren, melk, zout, peper en kerriepoeder.
Door elkaar roeren.
Springvorm invetten (doorsnee ca 22 cm).
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Springvorm bekleden met croissantdeeg, opstaande rand van ca 2 cm.
Bodem bestrooien met paneermeel.
Makreel en ui-spekmengsel erover verdelen.
Eimengsel erover schenken, kaas erover strooien.
Één richel onder midden van oven taart in ca 40 min gaarbakken.
Lekker met tomatensalade.
Variatie:
gebruik verse, gestoomde makreel.