Paddenstoelen-preitaart                     

4 personen

 

6 plakjes deeg voor hartige taart           

1 teen knoflook, fijngehakt         

2 el olijfolie                   

2 bakjes paddenstoelenmelange, in grove stukken                       

1 zakje panklare prei (300gr)                  

1 zakje hazelnoten (75gr)              

3 eieren                       

150g holl. geitenkaas, geraspt

150 ml melk                 

lage taartvorm (d.sn ca 30 cm) ingevet 

 

 

Oven voorverwarmen op 200 graden. 

Taartvorm met ontdooide lapjes deeg bekleden. 

In wok knoflook 1 min in olie fruiten, paddenstoelen erbij en omscheppend op hoog vuur ca 3 min bakken.

Prei erbij en 3 min meebakken, met peper en zout op smaak brengen.          

Mengsel in taartvorm scheppen, hazelnoten erover strooien. 

In kom eieren met melk loskloppen en de kaas met een mespunt peper erdoor roeren. 

Eimengsel in taartvorm schenken en taart middenin oven in ca 35 min. bakken.                            

Lekker met een groene salade.