Paprika-geitenkaastaart

4 personen

 

5 plakjes bladerdeeg       

1 rode en 1 gele paprika

½ zakje verse Italiaanse kruidenmix       

200 gr zachte geitenkaas (Bellay)            

4 eieren                       

1 dl slagroom

peper               

1 eetl olijfolie                                                                

boter om in te vetten  

bloem om te bestuiven         

lage taartvorm 24 cm  

 

 

Grill voorverwarmen op hoogste stand.  

Paprika's wassen, schoonmaken en in vieren snijden.

Paprikastukken met schilkant naar boven op gillplaat leggen en ca 7 min onder hete grill roosteren tot schil zwartgeblakerd is.       

Paprikastukken in schaal leggen en ca 10 min afgedekt laten staan.  

Intussen oven voorverwarmen op 200 gr.        

Italiaanse kruiden fijnhakken, geitenkaas verkruimelen.    

In kom eieren met slagroom loskloppen.      

Geitenkaas, fijngehakte kruiden en peper erdoor roeren.   

Taartvorm invetten, aanrecht bestuiven met bloem. 

Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap, ca 3 cm groter dan taartvorm.

Taartvorm bekleden met bladerdeeglap.  

Kaas-eiermengsel erover verdelen.

Met puntig mesje vel van paprika's trekken en stukken in dunne reepjes reepjes over kaasmengsel verdelen en olie erover sprenkelen.      

Bestrooien met peper.  

In midden van oven taart in ca 40 min goudbruin en gaar bakken.