Ratatouillequiche
4 personen
1 ratatouillepakket
2 el olie
2 blikjes tonijn in olie (à 185g)
6 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
150g geraspte kaas
3 eieren
150 ml melk
bloem om te bestuiven
springvorm van 24 cm, ingevet
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Groenten uit pakket schoonmaken en in blokjes snijden, ui en knoflook snipperen.
In wok olie verhitten en ui en knof 1 min fruiten.
Groenten toevoegen en op matig vuur 5 min bakken.
Uitgelekte tonijn en peper erdoor scheppen, vuur uitzetten.
Plakjes deeg opelkaar leggen en tot bal kneden, dan deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap van 35 cm doorsnee.
Springvorm ermee bekleden, deeg over rand laten hangen.
Deegvorm met vork inprikken en wat kaas erover strooien.
Eieren met melk loskloppen, rest van kaas door mengsel roeren met peper en zout.
Groenten-tonijnmengsel in vorm scheppen.
Overhangende deegranden over vulling leggen en met eimengsel bestrijken.
Rest van eimengsel op vulling schenken.
Let op ui en knoflook in het ratatouillepakket !