Ratatouilletaart                

Lunchgerecht

4 personen

 

2 blikken ratatouille à 360gr   

taartvorm rond, 24 - 26 cm       

5-6 plakjes diepvries bladerdeeg                   

1 salamiworstje 250gr, dunne plak                 

125gr feta, in blokjes            

3 eieren                       

1 el provençaalse kruiden            

1½ dl coberco koksroom                    

peper en zout                                       

 

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de ratatouille in een zeef uitlekken.  

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een lap van plm 30 cm rond.          

Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem regelmatig met vork in. 

Verdeel worst, feta en ratatouille over de deegbodem.

Roer de eieren, prov.kruiden, koksroom, peper en zout doorelkaar en schenk dit over het ratatouillemengsel.       

Bak de taart in plm 45 min lichtbruin en gaar middenin de oven.                       

 

Lekker met een groene salade.