Spinazie–gehakttaart

4 personen

 

makkelijk, snel en lekker        

 

6 plakjes diepvries bladerdeeg                   

1 pak diepvriesspinazie a la creme                 

1 ui                 

500g rundergehakt                

3 tl paprikapoeder              

peper en zout               

100g blauwschimmelkaas                 

1 eidooier                                             

 

 

Bladerdeeg ontdooien, oven voorverwarmen op 200graden.  

Spinazie ontdooien en goed laten uitlekken.         

Ui pellen en snipperen.

Gehakt rul bakken en ui 2 min meebakken.           

Roer de paprikapoeder erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.           

Rol plakjes bladerdeeg uit tot een grote ronde lap.        

Vet een lage taartvorm (ca. 24 cm) in.        

Bekleed met deeg en laat het deeg over de rand van de vorm hangen.   

Verdeel gehakt over de bodem en schep de spinazie erover.

Verkruimel de kaas over de taart.   

Vouw het overhangende bladerdeeg over de vulling en bestrijk het met de losgeklopte eidooier.          

Bak de taart in ca 30 min in de oven goudbruin en gaar.