Tomatenquiche met pepercervelaat en olijven
4 personen
200 gr pepercervelaat in plakjes
2 vleestomaten
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie
1 theel basilicum
5 plakjes bladerdeeg
100 gr geraspte kaas
12 zwarte of groene olijven
peper en zout
50 gr gepelde gehakte pistache
3 eieren
2 dl slagroom
quichevorm van 24 cm doorsnee
Vleestomaten wassen en in blokjes snijden.
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
In hete olie fruiten tot de ui zacht is.
Basilicum erdoor roeren en laten afkoelen.
Helft van de cervelaat in repen snijden.
Eieren met slagroom en helft van de kaas loskloppen en reepjes erdoor.
Met zout en peper op smaak brengen.
Oven voorverwarmen op 180 à 200 gr.
Quichevorm invetten met olijfgolie en met plakjes bladerdeeg bekleden.
Het deeg met vork inprikken.
Plakjes cervelaat op bodem leggen en daarover het uienmengsel met de stukjes tomaat en de in plakjes gesneden olijven verdelen.
Eimengsel erover schenken en bestrooien met rest van de kaas en de gehakte pistachenootjes.
Quiche in ca 60 min op rooster in midden van de oven bakken.