Zalmtaart met brie
4 personen
5 plakjes diepvries bladerdeeg
400g broccoli
200g kerstomaatjes
150g (magere) brie
250g gerookte zalmsnippers
100g geraspte belegen kaas
2 tl paprikapoeder
peper
boter om in te vetten
overschaal 24 cm rond
Oven voorverwarmen op 225graden.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze in 1 a 2 min beetgaar.
Spoel ze direct af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Halveer de kerstomaatjes en schep met een theelepel het vocht en de zaadjes uit de helften.
Snij de brie in blokjes.
Vet de ovenschaal in met boter en bekleed bodem en randen met het bladerdeeg (plakjes zonodig bijsnijden).
Verdeel de zalmsnippers, dan de tomaatjes, broccoliroosjes en blokjes brie over de bodem.
Bestrooi dit tenslotte met de geraspte kaas, paprikapoeder en peper.
Bak de taart in het midden van de oven in 25 a 30 min gaar.
Lekker met een salade.