Zalmtaart met brie

4 personen

 

5 plakjes diepvries bladerdeeg       

400g broccoli               

200g kerstomaatjes              

150g (magere) brie                 

250g gerookte zalmsnippers               

100g geraspte belegen kaas               

2 tl paprikapoeder              

peper               

boter om in te vetten              

overschaal 24 cm rond           

 

 

Oven voorverwarmen op 225graden.  

Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze in 1 a 2 min beetgaar.         

Spoel ze direct af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. 

Halveer de kerstomaatjes en schep met een theelepel het vocht en de zaadjes uit de helften.

Snij de brie in blokjes.

Vet de ovenschaal in met boter en bekleed bodem en randen met het bladerdeeg (plakjes zonodig bijsnijden).       

Verdeel de zalmsnippers, dan de tomaatjes, broccoliroosjes en blokjes brie over de bodem.

Bestrooi dit tenslotte met de geraspte kaas, paprikapoeder en peper.         

Bak de taart in het midden van de oven in 25 a 30 min gaar.                 

 

Lekker met een salade.