Zalmtaart, warm of koud
Ronde quichevorm, doorsnede 26 – 28 cm
500 gr zalmfilets
1 el limoen- of citroensap
Zout en witte peper
5 eieren, losgeroerd
75 gr geraspte oude of overjarige Goudse kaas
2½ dl crème fraiche
2½ dl melk
115 gr bloem, gezeefd
2 el fijngesneden dille
2 bosuitjes met veel fris groen, in uiterst dunne ringetjes
3 el olijfolie extra vierge, of geklaarde boter
Snij de zalm in blokjes en leg ze in een kom
Meng in een kommetje het limoensap met wat zout en peper en blijf net zolang kloppen tot het zout is opgelost.
Schenk het mengsel over de zalmblokjes en schep alles enkele malen om.
Laat dit 10 min staan en schep dan nogmaals om.
Bestrijk bodem en wand van de vorm met een kwastje met de olie of boter.
Roer en klop in een tweede grote kom de eieren, geraspte kaas, crème fraiche en gezeefde bloem tot een volkomen glad beslag.
Roer er vervolgens de melk, dille, bosuitjes en geklaarde boter of olie door.doe alles over in de ingevette quichevorm en verdeel de blokjes regelmatig over het beslag en laat ze er vanzelf inzakken.
Zet de vorm iets onder het midden van de tot 180 gradenC voorverwarmde oven.
Reken op een oventijd van ca. 45 min.
Dek de vorm af met alu-folie als je merkt dat de bovenkant te snel donker wordt.