Patatje anders                         

2 personen

 

2 vastkokende aardappelen                 

½ knolselderij               

1 winterpeen                

frituurolie                      

3 el mayonaise             

1 tl chilipoeder              

1 tl diepvries peterselie                     

zout                                        

 

 

Borstel de aardappelen schoon onder stromend water.           

Snij de knolselderij in schijven en verwijder de schil.   

Maak de winterpeen schoon.           

Snij de aardappelen en groenten in gelijke repen.   

Verhit de frituurolie tot er een witte damp afkomt (ca 180 graden).           

Dep de groenten en aardappelen droog met keukenpapier.  

Frituur ze met kleine porties tegelijk in ca 5 min gaar en goudbruin.        

Bestrooi de 'frites' met zout.    

Roer de mayonaise los met de chilipoeder en peterselie.

Vouw van papier twee puntzakken en vul ze met de 'frites'.

 

Serveer de saus apart op een schaaltje erbij.