Aspergesoep met garnalen

4 personen

 

1 ui, gesnipperd

50 gr boter

1 ltr aspergekookwater

1 kippenbouillontablet

500 gr witte asperges, kopjes afhalen (apart houden)

1 dl koksroom

Peper en zout

150 gr Hollandse garnalen

1 dl slagroom

2 el kervel

 

 

Bak de ui in ca. 3 min zachtgeel

Schenk aspergekookwater erbij en voeg bouillontablet toe.

Maak de asperges schoon, haal de kopjes er af en hou die apart.

Snij de rest in stukjes van 1 cm en voeg aan de bouillon toe.

Laat afgedekt ca. 30 min zachtjes koken.

Pureer met de staafmixer.

Voeg koksroom en aspergepunten toe en kook nog ca. 30 min zachtjes door.

Klop ondertussen de slagroom ligt op en meng door de hete soep.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel de garnalen over vier warme borden, schep soep op en strooi kervel erop.

Garneer met een takje kervel en serveer met geroosterde witbroodpuntjes.

 

Lekker met een fruitige Elzasser Pinot Blanc.