Dillesoep met gerookte zalm
4 personen
2 el olijfolie
2 sjalotten, fijngesneden
250g kruimige aardappels, in blokjes
7½ dl visbouillon, van tablet
30g verse dille
zout en peper
100g gerookte zalm, in dunne reepjes
1 el zure room
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de sjalot in ca. 2 min zachtjes aan.
Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze 2 min mee.
Voeg de bouillon toe en laat ca 10 min zacht koken.
Pureer de aardappels en bouillon met een staafmixer tot een gladde soep.
Verwijder de dikkere stelen van de dille en snij de dille fijn, maar houd vier toefjes achter voor garnering.
Roer de dille door de soep en warm deze nog even zachtjes door.
Zout en peper naar smaak.
Schep de soep in vier voorverwarmde diepe borden en schep in het midden een bergje zalmreepjes.
Schep er een theelepel zure room naast en garneer met een takje dille.