Koude tomatensoep
4 personen
750g rijpe tomaten
1 kleine courgette
1 gele paprika
4 stengels bleekselderij
3 augurken
1 rode ui
2 a 3 tenen knoflook
½ dl olijfolie
2 el vers citroensap
1 volle el vers geknipte basilicumblaadjes
3 dl kruidenbouillon
De tomaten ontvellen en kleinsnijden.
De courgette van het zaad ontdoen en in stukjes snijden.
De paprika in blokjes en de bleekselderij in halve maantjes snijden.
Augurken fijnhakken en de ui snipperen.
Alle tomaten en de helft van alle andere groenten pureren.
Rest van de groenten per soort in kommetjes overdoen.
Knoflook uitpersen en samen met de olijfolie, citroensap, basilicumblaadjes en zout en peper door de soep kloppen.
Deze al roerend met de bouillon verdunnen en tot gebruik koel wegzetten.
De kommetjes groenten op tafel zetten, zodat ieder zijn eigen garnituur kan kiezen.
Lekker met ciabatta, dun bestreken met pesto.