Mediterrane soep uit de wok

 

1 klein stokbrood in schuine plakken

2 tenen knoflook, gehalveerd

Olijfolie om te besprenkelen

4 el olijfolie

150g gerookte spekblokjes

2 rode uien, in ringen

2 tenen knoflook, geperst

1 courgette, in blokjes

1 aubergine, in blokjes

1 rode of gele paprika, in reepjes

1½ l kippenbouillon

250g tortellini of ravioli gevuld met spinazie of kaas (koelvers)

3 el gehakte basilicum

 

 

Rooster de plakken stokbrood in een contactgrill of onder een ovengrill.

Wrijf er met de gehalveerde teentjes knoflook over en besprenkel ze met olijfolie.

Zet de bruchetta apart.

 

Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes lekker bruin

Doe de laatste 2 min de ui erbij.

Doe dan de courgette, aubergine, knoflook en paprika erbij en roerbak nog 4 min.

Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.

Voeg de pasta toe en kook deze beetgaar.

 

Serveer de soep, bestrooid met basilicum in grote kommen met de knoflookbruchetta erbij.