Mosselsoep met chorizo
6 personen
1 kg verse mosselen
1glas droge witte wijn
100g chorizo in dikke plakken
1½ltr vis- of kippenbouillon
stukje wit van prei, ca 12 cm
peper en zout
Controleer de mosselen, doe ze in een pan op hoog vuur.
Giet de wijn erbij en laat ze afgedekt in ca 5 min openstomen.
Schud de pan af en toe om.
Laat ze iets afkoelen en bewaar 6 mooie mosselen voor de garnering.
Haal de rest uit de schelpen en zeef het kookvocht door een doek.
Snij de worst in blokjes, bak ze uit in een tefal koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snij de prei in smalle ringetjes.
Breng de bouillon met het kooknat van de mosselen aan de kook.
Breng zonodig op smaak met peper en zout.
Verdeel de mosselen en chorizo over voorverwarmde borden.
Warm de preiringetjes een minuutje op in de kokende bouillon.
Verdeel hem over de borden en serveer direct.