Paprika-tomatensoep met chorizo
4 personen
Hoofdgerecht
2 grote rode uien
2 rode pepers
3 groene paprika's
200g chorizo (stukje)
1 zakje verse Provençaalse kruidenmix
3 el olijfolie
1 pak gezeefde tomaten (5 dl)
2 kippenbouillon-tabletten
6 sneetjes witbrood
1 potje witte bonen (netto ca 350g)
wit garen
keukenmachine
Uien pellen en in keukenmachine fijnhakken.
Pepers wassen, halveren en zaadjes eruit, in dunne ringetjes snijden.
Paprika's in kleine stukjes, chorizo in kleine blokjes.
Helft van prov. kruiden met garen tot bosje binden, rest fijnknippen.
In soeppan 2 el olie verhitten en 2/3 van chorizo ca 2 min zacht bakken.
2/3 van uit toevoegen en ca 3 min zachtjes meebakken.
Peper en paprika erbij en ca 4 min meebakken.
Gezeefde tomaten en 6 dl water erbij en alles aan de kook brengen.
Bouillontabletten erboven verkruimelen, kruidenbosje erbij en soep ca 10 min zachtjes doorkoken.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
In keukenmachine rest van chorizo, ui en olie pureren.
Korstjes van brood snijden, besmeren met mengsel en driehoekjes maken.
Witte bonen door soep roeren en nog ca 3 min zachtjes doorkoken.
Besmeerde broodpuntjes onder grill en lichtbruin roosteren.
Bosje kruiden uit soep halen en fijngeknipte kruiden erover strooien.
Soep in 4 diepe borden en broodpuntjes op rand leggen.