Preisoep

4 personen

 

3 flinke preien

Ca. 1½ à 2 ltr kippen- of kalfbouillon

2½ ons rookspek, reepjes of blokjes

Boter

Zout en peper

Flinke scheut room

 

 

Preien in de langte doorsnijden en halve ringetjes van snijden

Spekblokjes in een pan in de boter half bakken, niet hard, dan de prei erbij en een kwartiertje smoren.

Dan de bouillon erbij; heet laten worden.

Afmaken met peper en zout en de room erbij.

Als je een goede staafmixer hebt, haal die er even doorheen.

 

Variatie:

Kwart Brie-rondje en kwart Camenbert-rondje.

Witte korsten eraf en langzaam in de bouillon laten smelten.

Weer even de staafmixer erdoor en klaar.

 

Lekker met een geroosterde boterham waar je even met een knoflook over heb gewreven.

 

Simpel maar lekker !