Romige maissoep met pittige kaas
6 personen
30g boter
1 ui fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koenjit
450g maiskorrels, blik, uitgelekt
5 dl kruidenbouillon van tablet
5 dl melk
2½ dl creme fraiche
1 rode chilipeper in reepjes (zaadjes verwijderd)
peper en zout
50g feta, verkruimeld
2 el fijngesneden platte peterselie
extra nodig: keukenmachine of blender
Smelt 15g boter en bak hierin de ui ca 3 min.
Voeg knof, komijn en koenjit toe en bak het nog 1 min.
Pureer 400g maiskorrels met het uimengsel in de machine.
Smelt 15g boter en bak de maispuree onder regelmatig roeren ca 5 min.
Voeg bouillon en melk toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg toe: creme fraiche, 50g mais en 3/4 van de chilipeper (uiteraard zaadjes verwijderd).
Laat het 10 min zachtjes meekoken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Met serveren:
Breng opnieuw aan de kook en strooi de feta, peterselie en de rest van de rode peper over de soep.
Verrassend effect:
Voeg op het laatst blokjes tomaat of avocado toe, of strooi reepjes omelet of tortilla over de soep.