Thaise uiensoep                     

4 personen

 

5 flinke uien     

klontje boter                 

scheut olijfolie              

½ el Thaise rode curry               

1 pot witte bonen naturel (720g)              

8 dl vleesbouillon                

150g gerookte kipfilet             

2 el citroensap             

2 el Thaise vissaus (nam-pla)                 

6 el krenten      

 

 

Snij de uien in dunne ringen en bak ze in olie en boter lichtbruin.

Curry erbij, alles even doorbakken en bouillon erbij gieten. 

Alles ca 20 min zachtjes doorsudderen.  

Helft van bonen pureren en met de rest van de bonen, de in blokjes gesneden kipfilet, citroensap, vissaus en krenten in de soep doen.       

Alles nog ca 10 min laten pruttelen tot de soep door en door heet is.                 

 

Lekker met amandel-bladerdeeg soepstengels.              

 

Variatie:

Voeg hieraan nog 4 halve perziken in blokjes toe.