Uiensoep met gruyèretoast
600g uien in halve ringen
25g boter
250ml droge witte wijn
2 tuinkruidenbouillontabletten
1 stokbrood, in schuine sneetjes
100g Gruyèrekaas (stukje)
2 el peterselie, fijngesneden
Verwarm de oven voor op 225ºC
Bak in een soeppan de uienringen 10 min in de boter
Schenk er de wijn bij en laat 5 min koken.
Voeg in de soeppan 1½ l heet water toe en de bouillontabletten (verkruimeld) en laat 15 min doorkoken.
Rasp de kaas en strooi hem over de sneetjes stokbrood.
Bak de sneetjes 5 min in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak de soep op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen of op borden en leg de broodsneetjes erin.
Bestrooi met de peterselie en serveer met de rest van het brood.