Andere andijviestamppot
kilo'tje kruimige aardappelen, geschild
1 ambachtelijke rookworst
250g magere, gerookte spekreepjes
50 ml ketjap manis
1 zak fijngesneden andijvie, 400g
3 el gebakken uitjes(bekertje)
potje piccalilly.
Snij de aardappelen in stukjes en kook ze gaar.
Warm de rookworst op vlg de aanwijzing op de verpakking.
Bak de spekreepjes zachtjes uit in het eigen vet.
Voeg de ketjap manis en 100 ml warm water toe en breng het aan de kook.
Giet de aardappelen af en stamp ze tot een niet te fijne puree.
Voeg de gesneden andijvie, de spekjes met saus en 2/3 van de gebakken uitjes toe en schep alles om en doorelkaar.
Snij de rookworst in schuine plakjes en leg ze erbovenop.
Strooi de rest van de gebakken uitjes erover.
Geef de picalilly er apart bij.