Mediterrane boerenkool stamppot                           

4 personen

 

1½ kg aardappels       

2 tenen knoflook                       

500g gesneden boerenkool                   

175g salami in dikke plakken               

1 mozzarellakaasje                     

50g zwarte olijven zonder pit                       

peper en zout               

3 el olijfolie                   

1 dl hete melk  

3 el pijnboompitten  

 

 

Kook de aardappels gaar.           

Snipper de ui en de knoflook.     

Was de boerenkool en snij de salami in dobbelsteentjes.           

Snij het mozzarellakaasje in plakken, snij de olijven in vieren.  

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook ca 5 min.     

Voeg de boerenkool toe en bak omscheppend 5 min mee.         

Schenk ca 1½ dl heet water in dezelfde pan en kook de kool in ca 20 min gaar.

Giet de aardappels af en stamp ze met de melk en boerenkool fijn. 

Schep de salami erdoor en doe de massa over in een ovenschaal.      

Verdeel de mozzarellaplakjes, olijven en pijnboompitten erover. 

 

Laat de kaas onder de hete grill in ca 5 min smelten en de pitten kleuren.