Ruccolastamppot met mosterdkarbonades
4 personen
1½ kg kruimige aardappels, in stukken
1 el pittige mosterd
4 el olijfolie
4 schouderkarbonades
3 zakken rucola à 75 g
200 ml melk
½ zakje geraspte belegen kaas (à 150 g)
Nootmuskaat
Aardappels gaarkoken
Mosterd mengen met 2 el olie en zout en peper naar smaak.
Karbonades rondom met mosterdolie bestrijken, 10 min laten intrekken
Karbonades in grillpan of koekenpan gaarroosteren of braden, regelmatig keren
Rucola grof scheuren
Aardappels afgieten en tot puree stampen
Rest van olie door puree mengen
Melk in magnetron verwarmen en zoveel aan puree toevoegen dat hij smeuiig is
Kaas erdoor doen en puree nog even zachtjes, al roerend, verwarmen tot de kaas gaat smelten
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat
Rucola in porties door puree scheppen en iets laten slinken.
Stamppot in vier diepe borden scheppen en karbonades erop leggen.