Ruccolastamppot met mosterdkarbonades

4 personen

 

1½ kg kruimige aardappels, in stukken

1 el pittige mosterd

4 el olijfolie

4 schouderkarbonades

3 zakken rucola à 75 g

200 ml melk

½ zakje geraspte belegen kaas (à 150 g)

Nootmuskaat

 

 

Aardappels gaarkoken

Mosterd mengen met 2 el olie en zout en peper naar smaak.

Karbonades rondom met mosterdolie bestrijken, 10 min laten intrekken

Karbonades in grillpan of koekenpan gaarroosteren of braden, regelmatig keren

Rucola grof scheuren

Aardappels afgieten en tot puree stampen

Rest van olie door puree mengen

Melk in magnetron verwarmen en zoveel aan puree toevoegen dat hij smeuiig is

Kaas erdoor doen en puree nog even zachtjes, al roerend, verwarmen tot de kaas gaat smelten

Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat

Rucola in porties door puree scheppen en iets laten slinken.

 

Stamppot in vier diepe borden scheppen en karbonades erop leggen.