Stamppot met sausijsjes
4 personen
750 g aardappelen
750 g koolraap
2 uien
500g spruitjes
75g boter
2 dl kruidenbouillon
1 el verse tijnblaadjes
4 (runder)braadworsten
2 dl tomatensap
Snij de geschilde aardappelen in stukken.
Snij de koolraap in plakken, schil eraf en de plakken in grove stukken.
Pel de uien en snipper ze grof.
Maak de spruitjes schoon en kruis de stronkjes in; grote halveren.
Smelt de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes aan.
Schep de aardappel, koolraap en spruitjes erdoor en voeg de tijm en de kruidenbouillon toe.
Smoor de groenten met het deksel schuin, in ca. 20 min gaar.
Prik de braadworsten rondom hier en daar in.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en braad de worsten bruin.
Doe tomatensap bij het bakvet en laat de worsten in ca 10 min gaar sudderen.
Giet de groenten af en stamp ze grof.
Roer er zoveel kookvocht door dat er een smeuige stamppot ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout en eventueel een klontje boter.
Schep op 4 warme borden, maak in midden een kuiltje en doe daarin de tomatenjus en leg de braadworst erbovenop.