Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen

4 personen

 

1 kg aardappels, kruimig            

800 g venkel                 

peper en zout               

6 gedroogde tomaten in olie             

2 pakjes gravad lachs (à 100g)              

8 takjes dille                

100g hollandse garnalen                      

ca 1 dl melk                 

25g boter                     

 

 

Aardappels schillen, in stukken snijden en gaarkoken.  

Venkel wassen (groen bewaren) en in vieren snijden, harde kern verwijderen en in kleine stukjes snijden.

Venkel in pan gaarkoken in ca 15 min.

Plakjes zalm halveren, elk plakje om 1 el garnalen draperen.         

Melk verwarmen, aardappels en venkel afgieten, venkelvocht opvangen            .

Met stamper aardappels fijnstampen en boter en melk toevoegen.

Venkel, tomaatjes, venkelgroen en dille erdoor scheppen en eventueel scheutje kookvocht van venkel erdoor.   

Op smaak brengen met peper en zout.  

 

Stamppot over 4 borden verdelen en garneren met een " zalmroosje ".