Zomerstamppotje met Italiaanse gehaktballetjes
4 personen
1 kg kruimige aardappels
2 preien
250g sperciebonen
half bakje cherrytomaatjes (à 250g)
2 pakjes italiaanse gehaktballetjes
5 el olijfolie
3 el grove mosterd
peper en zout
Aardappels schillen, in stukken en gaar koken.
Prei schoonmaken, in dunne ringen snijden, wassen en laten uitlekken.
Sperciebonen schoonmaken, wassen en middendoor breken.
In ca 10 min beetgaar koken.
Prei laatste 5 min op bonen leggen en meekoken.
Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
Gehaktballetjes opwarmen vlg gebruiksaanwijzing.
Aardappels afgieten en met olie en mosterd tot puree stampen.
Bonen en prei afgieten en door puree scheppen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Tomaatjes erdoor scheppen.
Stamppot in 4 kommen doen.
Saus door gehaktballetjes scheppen en balletjes over stamp verdelen.