Taart met Camembert en port
1 el boter
3 rode uien, in ringen
100 ml (glaasje) rode port
2 el rietsuiker
Zout en versgemalen peper
8 plakjes deeg voor hartige taart
1 el bloem
1 klein Camembertkaasje in plakken
20g grof gehakte walnoten
4 takjes tijm.
Lage taartvorm
Verwarm de boter en fruit de uienringen op lage stand tot ze lichtbruin zijn
Voeg de port en suiker toe en laat al roerende inkoken tot de uien stroperig zijn
Breng op smaak met peper en zout
Laat afkoelen en laat ondertussen het deeg ontdooien
Verwarm de oven voor op 180 gradenC
Vet de taartvorm in en bestuif met wat bloem
Bekleed de vorm met wat deeg en druk alle naden goed dicht
Prik met een vork gaatjes in de bodem
Verdeel de uien over bodem en leg hierop de plakken Camembert
Verdeel de walnoten en tijm erover en bak de taart in ca. 25 min gaar en bruin.
Lekker met een groene salade met druiven en bleekselderij