Taart met Camembert en port

 

1 el boter

3 rode uien, in ringen

100 ml (glaasje) rode port

2 el rietsuiker

Zout en versgemalen peper

8 plakjes deeg voor hartige taart

1 el bloem

1 klein Camembertkaasje in plakken

20g grof gehakte walnoten

4 takjes tijm.

Lage taartvorm

 

 

Verwarm de boter en fruit de uienringen op lage stand tot ze lichtbruin zijn

Voeg de port en suiker toe en laat al roerende inkoken tot de uien stroperig zijn

Breng op smaak met peper en zout

Laat afkoelen en laat ondertussen het deeg ontdooien

Verwarm de oven voor op 180 gradenC

Vet de taartvorm in en bestuif met wat bloem

Bekleed de vorm met wat deeg en druk alle naden goed dicht

Prik met een vork gaatjes in de bodem

Verdeel de uien over bodem en leg hierop de plakken Camembert

Verdeel de walnoten en tijm erover en bak de taart in ca. 25 min gaar en bruin.

 

Lekker met een groene salade met druiven en bleekselderij