Gschnatzlets (plakjes kalfsvlees in roomsaus)
4 personen
500 gr kalfsfricandeau
1 ui
1 bakje champignons
40 gr boter
peper en zout
1 tl basilicum
1 dl droge witte wijn
1 el bloem
kwart slagroom
1 tl bouillonpoeder
1 tl citroensap
3 takjes peterselie
Kalfsvlees in dunne plakjes snijden (brede plakjes eventueel halveren).
Ui pellen en snipperen.
Champignons schoonvegen en in plakjes.
Schaal voorverwarmen.
In koekepan boter verhitten.
Kalfsvlees in gedeelten snel, al omscheppend bruin bakken.
In schaal doen en bestrooien met peper, zout en basilicum.
Warmhouden.
In bakvet ui en champ al omscheppend bakken tot vocht verdampt is.
Wijn toevoegen en al roerend alle aanbaksels losschrapen.
Ca 2 min op hoog vuur laten inkoken.
Intussen bloem door room roeren en al roerend aan champ-wijnmengsel toevoegen.
Bouillonpoeder en citroensap erdoor roeren.
Op hoog vuur laten inkoken tot saus goed van dikte is.
Op smaak brengen met peper en zout.
Over vlees schenken en peterselie erboven fijnknippen.
Serveren met rösti en doperwtjes.